Heikintori – ikuisen kesän ostoskatu 50 vuotta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.10.2018 klo 17.15

Kauppiastavaratalo Heikintori avattiin Tapiolassa 30.10.1968. ”Ikuisen kesän ostoskatuna” markkinoitu Heikintori oli niin filosofiansa kuin arkkitehtuurinsa puolesta ainutlaatuinen Suomessa. Siitä haluttiin vuorokauden ympäri elävä aktiviteettikeskus, merkittävä osa Tapiolan puutarhakaupunkia, jonka ansiosta asukkailla ei olisi enää syytä lähteä Helsinkiin ostoksille. Yrittäjät valittiin tarkoin ja toisiaan täydentäen. Yhtenäinen ilme suunniteltiin kylttejä, pukuja ja käärepapereita myöten. Konsepti toimi, ja Heikintori oli vuosikymmenet tapahtumia kuhiseva kohtaamispaikka. Ajan saatossa Tapiola on uudistunut ja ostospaikkoja tullut valtavasti lisää, mutta vielä tänäänkin Heikintorilla toimii muutama alkuperäinen yritys.

Espoon kaupunginmuseo on koonnut Finna-hakupalveluun Heikintorin avajaisiin, erilaisiin tapahtumiin ja tiloihin liittyviä esineitä, valokuvia ja arkistomateriaalia tietoineen. Käy katsomassa, miltä Heikintori on näyttänyt eri vuosikymmeninä ja rikasta samalla museon tietoja Finnan palautekanavan avulla. Osoite on ekm.finna.fi

Marraskuun aikana kaupunginmuseo julkaisee myös Tapiola asukkaiden tarinoina -mobiilioppaan, jonka avulla voi tutustua entisten ja nykyisten tapiolalaisten rakkaisiin paikkoihin ja muistoihin 1960-luvulta tähän päivään. Heikintoriin liittyviä koulumatka- ja ostosmuistojakin löytyy runsaasti mobiilioppaasta. Opas julkaistaan osoitteessa tarinasoitin.fi/tapiolatarinoina.