Espoon lukiot

Espoossa on 11 suomenkielistä päivälukiota, ruotsinkielinen lukio sekä aikuislukio. Kaikissa Espoon lukioissa on yleislinja ja lisäksi lukioissa on erilaisia painotuksia, linjoja ja erityistehtäviä. Lisäksi Espoon Steinerkoulu järjestää lukiokoulutusta.

Erityislukiot

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt joillekin lukioille erityisen koulutustehtävän. Erityislukiossa opiskelijat voivat jättää pois joitakin valtakunnallisia pakollisia kursseja ja valita tilalle lukion erityistehtävän mukaisia opintoja. Opiskelijat valitaan tiettyjen valintakriteerien mukaan. Erityislukioiden erityislinjoille haetaan yhteishaussa eri hakukohteena kuin lukion muuhun koulutukseen. Lisätietoja löytyy lukioiden kotisivuilta. Espoossa toimivat seuraavat erityislukiot:

  • Olarin lukio: matematiikka- ja luonnontiedelukio (Olarin ja Pohjois-Tapiolan lukiot yhdistyvät 1.8.2019 lukien Otaniemen lukioksi)
  • Tapiolan lukio: musiikkilukio

IB-linjat

IB-lukioissa (International Baccalaureate) opetusta järjestetään kaksivuotisella IB-linjalla, jota edeltää yhden vuoden kestävä valmistava luokka. IB-opetus on jo valmistavalla luokalla osittain englanninkielistä. Toisena ja kolmantena vuotena opetuskieli on englanti (äidinkieltä ja vieraita kieliä lukuun ottamatta). IB-tutkinto antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin suomalainen ylioppilastutkinto.

Lukiolinjat

Lukiolinjoille opiskelijat valitaan erityisten valintakriteereiden perusteella. Valintakriteerit löytyvät lukioiden kotisivuilta. Lukiolinjalle haetaan eri yhteishakukoodilla kuin lukion muuhun koulutukseen. Espoon lukioissa on seuraavat linjat:

Lukioiden painotukset

Lukioiden painotukset näkyvät muun muassa syventävien ja soveltavien kurssien määrässä. Painotuksiin ei ole erillisiä valintakriteereitä, toisin kuin lukiolinjoihin ja erityislukioihin. Espoon lukioissa on seuraavat painotukset:

Lisätietoa kurssitarjonnasta koulujen nettisivuilta

Pakolliset ja valtakunnalliset kurssit ovat samat kaikissa lukioissa. Koulun omat ja syventävät ja soveltavat kurssit vaihtelevat, joten tutustu eri lukioiden tarjoamiin vaihtoehtoihin huolella. Tarkempaa tietoa lukio-opiskelusta ja lukioiden kurssitarjonnasta löydät lukioiden omilta verkkosivuilta.

Lisätietoa ja lukioiden esittelyt löytyvät myös Ammatilliset oppilaitokset ja lukiot -oppaasta, joka löytyy sivulta Oppaat ja esitteet.