Ulkoilualueet

Samoilemaan, telttailemaan, marjastamaan, kuuntelemaan luonnon ääniä, nauttimaan. Monipuolisten maastojen lisäksi ulkoilualueilla on keittokatoksia ja tulentekopaikkoja.

Kaupungin ulkoilualueilla pystyy joiltakin osin liikkumaan pyörätuolilla, mutta täysin esteettömiä ne eivät ole. Esteetön luontopolku löytyy Metsähallituksen Haltiasta, Nuuksiosta.

Kattilajärven ulkoilualue
Kattilajärventie,  02820 Espoo
Kattilajärven ulkoilualue sijaitsee melko ison ja kirkasvetisen Kattilajärven rannalla. Maasto on kallioista ja vaihtelevaa. Lähistöllä sijaitsee partiolaisten leirikeskus. Keittokatos ja hyvä uimaranta laitureineen tekevät paikasta hyvän telttailukohteen.

Espoon keskuspuisto

Oittaan ulkoilualue
Oittaan ulkoilukeskus Kunnarlantie 33-39, 02740 Espoo
Bodomjärven eteläpäässä sijaitseva Oittaan ulkoilualue tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoilijoille. Alueelta löytyy leirintäalue ja yksi Espoon suosituimmista uimarannoista Angry Birds-puistoineen. Kuntoilijoilla on mahdollisuus lenkkeillä ja hiihtää 4,4 km:n valaistulla radalla. Oittaan ulkoilukeskuksen läheisyydestä lähtee
n. 2 km pituinen luontopolku. Oittaan maastosta löytyy myös kiintorastisto.

Väransbyn ulkoilualue
Ankarlaxintie 200, 02420 Jorvas.
Espoolaisille tarkoitettu telttailu- ja matkailuvaunualue Kirkkonummen Hirsalassa. Suojaisalla kolmen kilometrin merenranta-alueella on upeita uimapaikkoja. Alueella on keittokatoksia ja kaivoja. Matkailuvaunuille on oma alue.

Puh: 050 593 7327
Aukioloajat:
1.5.-31.10.
Lähimmäksi Väransbyta pääsee Hirsalaan kulkevalla bussilla. Päätepysäkiltä on ulkoilualueelle n. 1,5 km.

Nuuksion kansallispuisto
Metsähallituksen hallinnassa oleva Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Espoon, Vihdin ja Kirkkonummen alueilla.Nuuksion kansallispuisto muodostaa läntisimmän osan ns. Nuuksion järviylängöstä, joka on Uudenmaan laajin ja luonnonarvoiltaan tärkein yhtenäinen saloalue. Sen pinta-ala on 37 neliökilometriä.

Nuuksiossa on 38 pientä järveä ja lampea, ja siihen kuuluu rantoja kahdestatoista muusta järvestä. Joukossa on sekä ruskeavetisiä, nevarantaisia lampia että kirkkaita, kalliorantaisia järviä. Erämainen ja haastava maasto tarjoaa mahdollisuuden tutustua luontoon myös retkeillen. Alueella on luontotupa, merkittyjä reittejä ja tulentekopaikkoja. Metsähallitus pitää yllä omia Nuuksion kansallispuiston verkkosivuja.

Miten Nuuksioon pääsee?
Nuuksioon pääsee kätevästi bussilla 85 Espoon keskuksesta. Katso aikataulut ja tarkemmat ohjeet HSL:n reittioppaasta.