Sosiaali- ja potilasasiamies

Sosiaaliasiamies

Jos olet tyytymätön saamaasi kohteluun tai palveluun sosiaalihuollossa tai tarvitset neuvoja oikeuksistasi sosiaalihuollossa, voit olla yhteydessä sosiaaliasiamieheen.

Sosiaaliasiamies neuvoo sinua tai läheisiäsi sosiaalihuoltolain soveltamiseen liittyvissä asioissa, tiedottaa asiakkaan oikeuksista sekä toimii muutenkin asiakkaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi.

Sosiaaliasiamies opastaa sinua tarvittaessa muistutuksen ja/tai oikaisuvaatimuksen tekemisessä.

Sosiaaliasiamies ei tee päätöksiä eikä myönnä etuuksia. Sosiaaliasiamies ei toimi oikeudellisesti asiakkaiden etujen ajajana, vaan on puolueeton toimija asiakkaan etujen toteutumiseksi.

Potilasasiamies

Potilasasiamies neuvoo sinua tai läheisiäsi potilaslain soveltamiseen liittyvissä asioissa, tiedottaa potilaan oikeuksista sekä toimii muutenkin potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi.

Potilasasiamies neuvoo, miten menettelet, kun sinä tai omaisesi on tyytymätön annettuun hoitoon tai saatuun kohteluun. Potilasasiamies opastaa tarvittaessa muistutuksen ja potilasvahinkoilmoituksen tekemisessä.

Potilasasiamies on puolueeton toimija potilaan etujen ajamiseksi eikä tee päätöksiä tai ota kantaa hoitoa antaneen yksikön tai sen henkilökunnan toimintaan. Potilasasiamiehen palvelut ovat potilaalle maksuttomia.


Espoossa sosiaali- ja potilasasiamiehen tehtävät on yhdistetty. Sosiaali- ja potilasasiamiehenä toimii Eva Peltola.