Neuvolat

Lasta odottava perhe saa äitiysneuvolasta  tukea lapsen odotuksessa ja vanhemmuuteen kasvussa. Käynneillä seurataan raskauden kulkua ja keskustellaan lasta odottavalle perheelle tärkeistä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Lastenneuvolassa  seurataan lasten kasvua ja kehitystä sekä tuetaan perheiden terveyttä ja hyvinvointia. Lastenneuvolakäynneillä keskeisiä asioita ovat myös vanhemmuuden voimavarat, lasten kasvatus ja perheen terveysneuvonta.

Perheneuvolat  tarjoavat tukea ja ohjausta lapsiperheille, joissa on alle 13-vuotiaita lapsia. Perheneuvolaan voi ottaa yhteyttä muun muassa silloin, jos on huolestunut lapsensa kehityksestä tai käyttäytymisestä tai perheessä on surua ja huolta.

Verkkopalvelut käytössäsi ympäri vuorokauden

Puhelinpalvelut

Äitiys- ja lastenneuvolan ajanvaraus ja neuvonta arkisin klo 8.30–14.30, p. 09 816 22800. Voit valita joko takaisinsoiton, jolloin terveydenhoitaja soittaa sinulle takaisin saman päivän aikana tai vaihtoehtoisesti voit jäädä linjalle odottamaan, että saat yhteyden terveydenhoitajaan. Varatun ajan voit peruuttaa jättämällä viestin mihin vuorokauden aikaan tahansa. Jonotuksesta ja puhelusta peritään normaali paikallispuhelu- tai matkapuhelumaksu.

Perheneuvolan ajanvaraus ja neuvonta, katso perheneuvoloiden yhteystiedot.

Neuvolan valitseminen

Olet oikeutettu saamaan neuvolapalveluja missä tahansa espoolaisessa neuvolassa, jos olet jonkin espoolaisen terveysaseman asiakas. Mikäli terveysasemasi ei ole Espoossa, mutta haluat jonkin espoolaisen neuvolan asiakkaaksi, tutustu terveysaseman vaihtamisesta kertovaan ohjeeseen.

Mikäli haluat vaihtaa neuvolaa, ota yhteyttä neuvolan ajanvaraukseen ja neuvontaan, p. 09 816 22800. Voit vaihtaa neuvolaa, kun edellisestä vaihdosta on kulunut vähintään vuosi.

Äitiys- ja lastenneuvolat alueittain