Perhesosiaalityö

Perhesosiaalityö tarjoaa tavoitteellista apua lapsiperheen arjen keskelle, kun haluat saada neuvoja tai ohjausta perhe-elämään, vanhemmuuteen tai lapsiin liittyen.

Saat meihin yhteyden

Otamme sinuun yhteyttä 1–3 arkipäivän sisällä yhteydenotostasi, jolloin tehdään yhteinen arvio avun tarpeestasi ja sen kiireellisyydestä. 

Palvelua saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Työskentelemme perheiden kanssa tavoitteellisesti ja perheelle järjestetään tarvittaessa

  • Kotipalvelua
    • Lastenhoitoapua
    • Kodinhoidollista apua (yhdessä vanhemman kanssa tekien)
  • Ohjausta elämänhallinnallisiin pulmiin
  • Perhetyötä vanhemmuuden tukemiseen

Palvelun alkaessa nimeämme tarvittaessa perheellenne omatyöntekijän, joka auttaa löytämään tilanteeseenne parhaimman ja tarkoituksenmukaisimman avun ja palvelut.

Henkilökuntaamme kuuluu perhetyöntekijöitä, sosiaaliohjaajia ja sosiaalityöntekijöitä. Keskustelut kanssamme ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Huomaathan, että osa palveluistamme on maksullisia.

Lapsiperheiden perhetyö ja kotipalvelu

Lapsiperheiden perhetyö on varhaista tukea espoolaisille perheille. Perhetyö ja Kotipalvelu auttavat haasteellisessa elämäntilanteessa olevia perheitä. Perhetyö on lyhytkestoista, ja sen tavoitteena on tukea perheen arjessa selviytymistä sekä ennaltaehkäistä perhetilanteen vaikeutumista.

Perhetyötä ja kotipalvelua tehdään pääsääntöisesti perheen kotona. Yhdessä perheen kanssa laaditaan yksilöllinen, perheen tarpeisiin perustuva palvelusuunnitelma. Tarvittaessa yhteistyötä tehdään myös muiden perhettä tukevien työntekijöiden kanssa. Yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa kehitetään ja laajennetaan aktiivisesti.

Lapsiperheiden perhetyön ja kotipalvelun piiriin hakeudutaan neuvolan, päivähoidon, lastensuojelun, vammaispalvelujen, erikoissairaanhoidon tai muun palvelun kautta, jossa tehdään yhdessä perheen kanssa pyyntö perhetyöhön. Perheet voivat hakeutua itse asiakkaaksi soittamalla ma ja ke 8–13.30 ja ti, to ja pe 8–11 palvelunumeroon 09 816 23600.

Yhteystiedot

Perhetyön esimies, p. 046 877 3522
Kotipalvelun esimies, p. 046 877 3422
Johtava sosiaalityöntekijä p. 043 825 0352

Lisätietoja asiakasmaksuista ja tulorajoista

Asiakasmaksuyksikkö, puh. 09 81621