Ruokailu Espoon sairaalassa

Potilaille tarjoillaan päivittäin aamiainen (n. klo 8–9) lounas (n. klo 11.30–12.30), päiväkahvi (n. klo 14–15), päivällinen (n. klo 16–17) ja iltapala (n. klo 19.30–20.00). Espoon sairaalan osastoilla ja muissa yksiköissä on erilliset ruokailutilat, joihin kaikki potilaiden ateriat tarjoillaan. Potilaat ruokailevat omassa huoneessaan vain, jos siihen on erityinen syy.

Lisäksi sairaalan ensimmäisessä kerroksessa on lounasravintola ja kahvila Suolaheinä, joka on avoinna ma–pe klo 7.30–15 ja la–su klo 11–16. Lounasta on mahdollista ostaa ma–su klo 11–13.30. Suolaheinän ruokalista.

Sairaalan ensimmäisessä kerroksessa on kaikkien käyttöön tarkoitettu kahviautomaatti.

Ensimmäisessä kerroksessa on R-kioski, joka on avoinna ma–pe klo 6.30–21.30 ja la–su klo 9–21.30.

Aterioiden ravitsemuksellisuus

Espoon sairaalan ruokalistat on laadittu sairaalaruokasuositusten mukaisesti. Perusruokalistan lisäksi on ruokalistoja, joissa huomioidaan eri potilasryhmien erityiset tarpeet.

Ravitsemushoito on olennainen osa potilaiden kokonaishoitoa ja kuntoutusta. Hyvä ravitsemus edistää terveyttä, toimintakykyä ja elämänlaatua. Se ennaltaehkäisee sairauksia, edistää toipumista ja vähentää lisäsairauksien määrää. Yhteisellä ruokailulla on lisäksi tärkeä sosiaalinen merkitys.