Omahoito

Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Siihen liittyvät terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvointi. Omahoito on myös sairauksien ennaltaehkäisyä ja hoitoa. Näiltä Omahoidon sivuilta löydät tietoa, joka auttaa sinua arvioimaan terveyttäsi ja sairausriskejäsi sekä pitämään huolta terveydestäsi. Saat myös tukea elämäntapojesi muutoksissa.

Duodecimin eOmahoitokirjasto tarjoaa myös hyödyllistä sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon avuksi. Palvelusta löytyvät sairautesi tai riskitekijäsi hoidon tärkeimmät sisällöt koottuina tiiviiksi kokonaisuuksiksi. Voit lukea yksityiskohtaisempaa tietoa sekä saada käytännön neuvoja mm. astman, diabeteksen, eteisvärinän, nivelrikon, reuman, sepelvaltimotaudin, sydämen vajaatoiminnan  ja verenpaineen omahoitoosi.

Terveyskansio

Terveyskansio on sähköinen palvelu, jonka kautta voit seurata oman hoitosuunnitelmasi toteutumista ja asioida terveysaseman lääkärin tai hoitajan kanssa.


Lisätietoa terveyskansiosta

Testaa itsesi

Testaa itsesi -sivulla voit arvioida omia elintapojasi liittyen ravitsemukseen, liikuntaan, päihteidenkäyttöön ja laskea sairastumisriskiäsi. Mikäli haluat testituloksen perusteella aiheista lisätietoa, löydät sitä Omahyvä-sivustolta.

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos (THL) on tuottanut verkkopalvelun Omahoitopolut.fi, josta löytyy luotettavaa tietoa ja testejä terveydestä ja hyvinvoinnista. Palvelun testien aiheet ovat lasten terve kasvu, päihteet ja mielenterveys, sydän- ja verisuonitaudit tai ikäihmisten toimintakyky. Sivuston toimii parhaiten selaimilla Internet Explorer (versio 9 eteenpäin), Firefox (versio 32 eteenpäin) ja Crome  (versio 36 eteenpäin).

Tukea muutoksiin

Omahyvä-sivuille on koottu ajankohtaista ja luotettavaa tietoa terveydestä ja omahoidosta. Saat hyödyllisiä vinkkejä arkeen sekä tietoa, mistä saa tarvittaessa apua ja lisätukea. Halutessasi saat tukea muutoksiin terveydenhuollon ammattilaiselta. Oman terveysasemasi yhteystiedot löydät täältä.