Suomen suurin lasten ja nuorten teatterifestivaali Hurraa! starttaa viikonloppuna

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.3.2019 klo 10.30

Suomen suurin lasten ja nuorten teatterifestivaali valtaa pääkaupunkiseudun kulttuuritalot seuraavaksi yhdeksäksi päiväksi. Keskustakirjasto Oodissa lauantaina 16.3. järjestettävissä avajaisjuhlissa on nähtävissä otteita festivaalin esityksistä. Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut on avajaisissa mukana tuomalla avajaisiin palan Lasten kulttuurikeskus Auroran korttelia jättikirjojen muodossa!

Kaksi ihmistä vastakkainPääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa 16.–24.3. mellastavan Hurraa!-festivaalin ohjelmistoon kuuluvat esimerkiksi ITU-palkittu Unikuskit ja lapsen selviytymistä perhettä painavan alkoholiongelman alla käsittelevä Fragile – Särkyvää (kuvassa). Unikuskit-esitys nähdään Lasten kulttuurikeskus Aurorassa Espoon Järvenperässä ke 20.3 klo 10.00 ja 18.00. Fragilen pääsee katsomaan Espoon Kannusalissa ma 18.3. klo 18.00. Hurraan ohjelmistoon lukeutuvat myös muun muassa kesällä 2018 Zodiakin täysille saleille esitetty Sonya Lindforsin afrofuturistinen COSMIC LATTE ja Helsingin Sanomilta täydet viisi tähteä saanut Tohtori Zeiffal, Tohtori Zeigal ja hippo, jota ei koskaan saatu kiinni.

Festivaalin avajaisia juhlitaan Helsingin keskustakirjasto Oodissa lauantaina 16.3. klo 13–16.30. Avajaisissa nähdään ensi-ilta Loiske Ensemblen kupolitelttaan rakennetusta Metsästä ja otteita Matchbox Companyn Prinssi Reistä. Lisäksi avajaisten ohjelmassa on erilaisia työpajoja, sirkus- ja musiikkiesityksiä sekä Toisissa tiloissa -kollektiivin järjestämä vedenalainen mielenosoitus korallien puolesta. Festivaalin avajaispuheen pitää apulaispormestari Nasima Razmyar. Espoon tervehdyksen avajaisiin tuo Aikojen aarteet-jättikirja tarinoineen klo 14.30-16.30. Nonstop-tuokio johdattelee kaikenikäiset leikin avulla teatterinmaailmaan. Aikojen aarteet -sarjan ja pajan tuottaa Lasten kulttuurikeskus Aurora. #aurorareissussa #kulttuuriespoo

Pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa järjestetään festivaalin molempina viikonloppuina Hurraa!-perhepäiviä. Lasten kulttuurikeskus Auroran Vauvavestarit järjestetään la 16.3. ja Kannusalin perhepäivä on la 23.3. 

Hurraa! näkyy myös esityssalien ulkopuolella, kun KO-KOO-MO:n Palikkateatteria-esitys pakenee perinteisistä esitystiloista Helsingin, Espoon ja Vantaan kirjastoautoihin. Espoon kirjastoauto Välkyn iltareitti: ti 19.3. klo 18.20 Kulloonmäki (Isännäntie 16), ti 19.3. klo 18.50 Järvenperä (Salonkitie 1) ja ti 19.3. klo 19.25 Lippajärvi (K-market: Riistatie 2).

Festivaalin ohjelmasta ja toteutuksesta vastaavat Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut sekä Kauniaisten kulttuuripalvelut.


Lisätiedot Espoon Hurraa-ohjelmistosta: www.kannusali.fi, www.lastenkulttuurikeskusaurora.fi, www.karatalo.fi, Vindängen ja Hurraa-festivaali Espoon kirjastoautoissa.

Hurraa-logo
Koko ohjelmisto ja lisätietoja: www.hurraa.org
Hurraa! Facebookissa
Hurraa! Instagramissa: @hurraafestivaali
Hurraa! Twitterissä: @hurraafest